digitális marketing

Digitális marketing stratégia a TikTok-on: 5 tipp, hogy népszerűsítsd a vállalkozásod

Manapság egy kisvállalkozó digitális marketing stratégiájában szerepelnie kell a TikTok-nak, mivel az alkalmazás egyre népszerűbb nemcsak a fiatalok, hanem az idősebb generáció körében is. 5 tippet hoztam most neked, aminek segítségével népszerűbb lehetsz a TikTok-on, így elérve a potenciális vásárlóidat!

Miért fontos, hogy helyet kapjon a TikTok a digitális marketing stratégiádban?

A TikTok ma az egyik legnépszerűbb közösségi média platform, mert a néhány perces videók sokkal jobban lekötik a felhasználók figyelmét, mint a hosszabb YouTube videók, vagy a képes Insta posztok. A TikTok-on lévő tartalmak rendkívül sokszínűek, így minden korosztály megtalálja a számára érdekes felhasználókat. Ha jól ismered a célközönséged, akkor semmi sem akadályozhat meg abban, hogy elérd őket a TikTok-on.

De ha ez nem lenne elég motiváció ahhoz, hogy belekezdj az üzleti TikTok-csatornádba, akkor a következő információ biztosan meggyőz majd:

A TikTok jelenleg az egyetlen olyan közösségi média platform, ahol organikus módon, vagyis fizetett hirdetések alkalmazása nélkül is elképesztően gyorsan növekedhetsz!

Ezt a TikTok fantasztikus algoritmusának köszönheted, így célszerű minél hamarabb nekivágni a videó készítésnek, mielőtt ez megváltozik!

Digitális marketing szempontjából a TikTok-nak további előnye, hogy egyelőre nem nagy a verseny, mert viszonylag kevesen élnek ezzel a marketingeszközzel, különösen Magyarországon.

Illetve nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a belépési küszöb alacsony, ugyanis nem kell hozzá profi felszerelés, nem kell hozzá órákig videóznod. Itt a pörgős, mobillal gyártott tartalmaké a főszerep. Ez sokkal személyesebbé is teszi a jelenléted, ami fogyasztói szemmel megnyerő!

Na de, hogyan is kezdj bele a vállalkozásod TikTok csatornájába? Nos, azt ajánlom szánj egy kis időt arra, hogy megismerd az alkalmazást. Meglátod nagyon hamar beszippant majd, de így gyorsabban megérted a működését, a lényegét, megismered a trendeket, és ezáltal könnyebb dolgod lesz a tartalomgyártásban!

A kisvállalkozóknak szánt TikTok workshop maximális segítséget nyújthat neked az elinduláshoz. A workshopon megtanulhatod az alkalmazás használatát, megismerheted a különböző trendeket, segítséget kapsz a stratégiád megalkotásához, készítünk próbavideókat és minden támogatást megkapsz ahhoz, hogy hatékony legyen a jelenléted ezen a platformon!

Neked ajánlom, ha

  • Megismernéd a Tiktok sajátos világát
  • Érdekel, mik a legújabb trendek, és hogyan szabd a vállalkozásodra
  • Elakadtál a videókészítésben
  • Túl pörgösnek érzed a tempót, és úgy érzed, nem tudsz lépést tartani
  • Szeretnél profi szinten belevágni az üzleti Tiktok készítésébe

A legjobb digitális marketing ötletek kezdőknek

A digitális marketing stratégiádból tehát nem szabad kihagyni a TikTok-ot. De hogyan tudod felépíteni a profilod? Hogyan lehet ismert a vállalkozásod a platformon? Miben mások az itt megjelenő tartalmak, mint a többi közösségi média felületen? A következő tippek választ adhatnak ezekre a kérdésekre!

1. Mutasd be magad!

Amikor a digitális marketing stratégiád azon pontjához érsz, amikor a tartalmaidat, megjelenésidet tervezgeted ne feledd, első videónak a bemutatkozás mindig nyerő!

A TikTok-on mindössze néhány perc alatt összefoglalhatod mivel is foglalkozol pontosan, hol tevékenykedsz, milyen problémára nyújt megoldást a vállalkozásod, és miért érdemes tőled vásárolni. Ne feledd az oldaladon is világosan feltüntetni a legfontosabb információkat, egyéb közösségi média platformod és természetesen a weboldalad linkjét.

Legyen világos az oldaladra látogatók számára, hogy ki vagy te, és mivel foglalkozol.

Ha a célod a vállalkozásod felvirágoztatása digitális marketing szempontjából, akkor semmiképpen sem a privát profilodon kezdj bele a tartalomgyártásba, hanem építs ki egy önálló oldalt az üzleted nevével.

2. Fókuszálj a termékedre/szolgáltatásodra!

A TikTok kiváló eszköz arra, hogy népszerűsítsd mindazt, amit árulsz. Van egy webáruházad, ahol csak házhozszállítással tudnak rendelni nálad az emberek? A termékleírások lényege bár az, hogy a lehető legtöbb információt biztosítsák a termékről a vásárlónak, de egy rövid, videós tartalom még hitelesebb képet adhat róluk!

Egy videóban jobban látszanak a termék tulajdonságai, bemutathatod, hogy te magad mire használod, vagy mire ajánlod, de szolgáltatás esetében is meggyőzőbb információkat közölhetsz videók által, mint írásban. Hiszen egy videóban jobban megismerhetik a személyiséged, a szimpátia pedig számos szolgáltatás esetében mérvadó.

3. Ossz meg fontos információkat és kulisszatitkokat!

Azok a videók, amelyek betekintést engednek egy vállalkozó „titkos” életébe, mindig népszerű tartalomnak számítanak. Mutasd be, ahogy csomagolod a termékeket, vlogold le egy átlagos munkanapod vagy egyszerűen csak mesélj el vicces történeteket a vállalkozásoddal kapcsolatban!

Továbbá ne felejtsd el, a TikTok számodra digitális marketing eszköz, így arra is használhatod, hogy a legfontosabb akciókról, nyitvatartásról vagy bármi hasonlóról értesítsd a nézőidet!

4. Légy eredeti és humoros!

A humor és az egyedi tartalom lesz az, ami a nézőket követőkké, majd vásárlókká konvertálja. Ha megkedvelnek téged, akkor meg is bíznak benned és a márkádban is. A TikTok videóknak köszönhetően egy egészen közvetlen kapcsolatot alakíthatsz ki a követőiddel, amit az Instagram és Facebook posztok, valamint a blogok nem tesznek lehetővé.

Természetesen egy jó digitális marketing stratégiában ezek a platformok is helyet kapnak, de egészen más perspektívában, mint a TikTok.

5. Vedd figyelembe a TikTok működését!

Annak érdekében, hogy a videódat minél többször dobja fel a TikTok a különböző felhasználóknak, jó, ha figyelsz a következőkre:

  • használd a népszerű zenéket, hangokat
  • lovagold meg a trendeket
  • válaszolj a kommentekre, akár videóval
  • használj releváns hashtag-eket a célközönséged nyelvén 

Egy jól átgondolt digitális marketing stratégia segítségével tehát hamar sikereket érhetsz el a TikTok-on. De mi számít sikernek? Nos kisvállalkozóként számos célt megfogalmazhatsz, amit a TikTok jelenlét által el szeretnél érni, lehet az követők szerzése, vásárlók növekedése, hírlevélre való feliratkozás, oldal látogatottság növelése és még sok más.

Kövesd a Vállalkozásfejlesztés TikTok csatornáját, ahol ötleteket meríthetsz az első tartalmaid elkészítéséhez!

Szolgáltatásaink

TikTok tanácsadás

Gyors TikTok tippek, hogy fellendítsd a vállalkozásod

TikTok tartalomgyártás

Helyetted találjuk ki, vesszük fel és vágjuk meg a TikTok videókat

TikTok workshop

Egész napos intenzív workshop a tanulni vágyóknak

TikTok mentoráció

Személyre szabott mentoráció kezdőknek, haladóknak