You are currently viewing A tartalommarketing alapjai: Hogyan legyél hatékony az online térben?

A tartalommarketing alapjai: Hogyan legyél hatékony az online térben?

Akármilyen vállalkozásod is van, a 21. században a tartalommarketing gyakorlatilag elengedhetetlen része kell, hogy legyen a munkádnak. Most tehát ennek alapjait és elemeit mutatom be neked, hogy hatékonyabb legyen az online jelenléted!

Mi az a tartalommarketing?

A tartalommarketing nem más, mint tartalmak előállítása és megosztása annak érdekében, hogy a vállalkozásod ismertsége növekedjen. Ilyen tartalom lehet a blog, a közösségi média posztok vagy a YouTube videó is. Ez megjelenhet tehát szöveges, képi, videó vagy hang formájában. 

De természetesen nem mindegy, hogy milyen tartalmakat állítasz elő, egy egyszerű Facebook posztnál is fontos, hogy hozzájáruljon valamilyen formában a vállalkozásod fejlődéséhez. Ez jelentheti a nagyobb forgalmat, a több feliratkozást a hírleveledre vagy a közösségi média platformokon a bekövetést. 

Tehát a hétköznapi tartalmak gyártása helyett célszerű egy komplett tartalommarketing stratégiával rendelkezned.

Miért érdemes foglalkozni vele?

A tartalomgyártás, mint marketing elem rengeteg előnnyel járhat, így érdemes időt szentelni rá. Ne feledd, hogy hatékony online marketing nem létezik tartalom nélkül!

Ez egy olyan marketingfogás a kezedben, ami minimális pénzbeli ráfordítást igényel, mégis nagy megtérülést vonhat maga után.

Egy jó tartalommarketing konverziót eredményez, vagyis az emberek meg fogják találni a weboldalad és vásárolni fognak tőled. De milyen is a jó tartalommarketing?

 • Megoldja az olvasóid problémáit
 • Edukatív, tájékoztató üzenete van
 • Alkalmazkodik az érdeklődők igényéhez
 • Építi a célközönséged
 • Vonzza a vásárlókat

Legyen egy stratégiád!

A tartalmakat nem érdemes hasraütésszerűen gyártani, jó, ha akár egy évre előre felállítasz egy koncepciót. Továbbá fontos a tartalmak megosztásában a rendszeresség. Egy blogot például hetente vagy kéthetente oszthatsz meg, míg a közösségi média posztoknál előnyös a napi rendszer. Ahogyan hírlevél küldés során is fontos, hogy milyen időközönként és pontosan hány órakor továbbítod azt. 

Azonban soha ne engedd, hogy a mennyiség a minőség rovására menjen! Inkább posztolj kicsit ritkábban, de minden tartalmad minőségi legyen.

Alkoss történetet a kreatív szövegírás során, ne csak a termékeid kerüljenek a központba! Keress előre a vállalkozásod számára releváns kulcsszavakat, és a SEO szövegírás szabályai szerint gyárts tartalmat a blogfelületedre. 

Természetesen az időzítésen felül másra is figyelned kell a stratégia tervezése során. Fontos, hogy megfogalmazd milyen célokat szeretnél elérni a tartalmakkal. Valamint az is elengedhetetlen, hogy észrevedd, mikor érted el ezeket. Határozd meg milyen csatornákat fogsz használni a tartalommarketing során. Mérd fel, hogy a célcsoportod mely platformokon aktív, hol tudod őket leginkább elérni.  

Hova érdemes tartalmat gyártani?

Sokan a tartalommarketing szó hallatán automatikusan a blogokra, cikkekre, írásos kontentekre gondolnak. Valóban ez egy szuper módja ennek, de csakis akkor, ha figyelembe veszed a Google keresőmotorjainak működését is.

Úgy érdemes tehát egy írott tartalmat létrehozni, hogy az az olvasókon túl a Google is értékelje azt.

Így mégtöbb potenciális vásárlóra tehetsz szert. Ugyanis, ha a SEO szabályait betartva gyártod a szövegeket, akkor egy-egy releváns témában első oldalon jelenhetsz meg a találati listában. 

Továbbá az Instagram, YouTube és Facebook mellett szuper, ha jelen vagy a vállalkozásoddal a TikTok-on is! Sőt a fogyasztói igények kielégítése céljából ez szinte már elengedhetetlen! Manapság egy rövid,humoros videós tartalom sokkal több konverziót hozhat, mint egy jól felépített, hosszú szöveg. 

Tudtad, hogy a TikTok az a social média platform amelyiken nagyon gyorsan tudsz organikus elérést generálni? Azt gondolom, hogy a tartalommarketing manapság akkor lehet teljes, ha itt is jelen vagy. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetsz szert üzleti sikerekre a TikTok által, akkor jelentkezz a kisvállalkozóknak szóló TikTok workshopra!

Neked ajánlom, ha

 • Megismernéd a Tiktok sajátos világát
 • Érdekel, mik a legújabb trendek, és hogyan szabd a vállalkozásodra
 • Elakadtál a videókészítésben
 • Túl pörgösnek érzed a tempót, és úgy érzed, nem tudsz lépést tartani
 • Szeretnél profi szinten belevágni az üzleti Tiktok készítésébe

 

Mik is tehát a tartalommarketing lépései?

Ha jelenleg weboldalt üzemeltetsz, akkor nagy eséllyel nyakig benne vagy a tartalomgyártásba. Hiszen bármilyen írott szöveg vagy poszt ezt jelenti. Ám most, hogy tudod mire érdemes figyelni, innentől tudatosan fogod megosztani ezeket. Röviden tehát egy tudatos tartalommarketing a következők szerint épül fel:

 1. Célkitűzés
 2. Célcsoport meghatározása
 3. Kulcsszókutatás, témaválasztás
 4. Tartalom naptár létrehozása
 5. Tartalomkészítés
 6. Megosztás, terjesztés
 7. Utánkövetés

Mint láthatod a tartalomgyártás egy szerves része az online marketingnek. Egy igen összetett feladat, amely érinti a SEO szövegírást, a videózást, a fotózást, a szerkesztést, az időzítést és az utánkövetést is. Kezdő kisvállalkozóként ezen feladatok mindegyike nagy eséllyel rád hárul, de ne aggódj, egy megfelelően összeállított stratégiával képes leszel a kreatív tartalmak gyártására!

Szolgáltatásaink

TikTok tanácsadás

Gyors TikTok tippek, hogy fellendítsd a vállalkozásod

TikTok tartalomgyártás

Helyetted találjuk ki, vesszük fel és vágjuk meg a TikTok videókat

TikTok workshop

Egész napos intenzív workshop a tanulni vágyóknak

TikTok mentoráció

Személyre szabott mentoráció kezdőknek, haladóknak