termék eladás technikák

A legjobb termék eladás technikák: Hogyan győzd meg a potenciális vásárlóid?

Érdekelnek az online termék eladás technikák? Jó helyen jársz, ebben a blogbejegyzésben bemutatok néhány marketing technikát, amelynek köszönhetően sikeresebb leszel az értékesítésben! 

Termék eladás technikák: Miért kell ismerned ezeket?

A termék eladás technikák legtöbbje a meggyőzésen alapszik, amiről sokan pejoratívan gondolkodnak. Pedig tudni kell, hogy a meggyőzés nem egyenlő a tukmálással és a rámenős unszolással vagy éppen manipulálással. Különösen nem az online térben. Hiszen gondold csak el, sokan éppen azért keverednek a weboldaladra, mert valamilyen szinten érdeklődnek a termékeid vagy szolgáltatásaid iránt. 

A meggyőzés technika tehát egy értékesítő kezében egy olyan legális fegyver, amit, ha megfelelően használ sikeres lesz az eladásban!

Ez kisvállalkozók és nagy cégek esetében is igaz, a jól használt technikák segítségével bárki növelheti a bevételét.

De mik is ezek a technikák? Nos itt nem arról lesz szó, hogy hogyan tudod erőszakosan vásárlásra buzdítani az embereket, hanem arról, hogy hogyan érheted el azt, hogy elköteleződjenek az üzleted iránt, és szívesen vásároljanak tőled. Az akciók és fizetett hirdetéseken túl, most olyan online marketing technikákat mutatok neked, amelyek minimális pénzbeli ráfordítás ellenében is magasabb hasznot hozhatnak számodra a vásárlások által. 

Termék eladás technikák folyamata

Egy termék eladása soklépcsős folyamat. Az online térben kicsit más módszereket kell alkalmazni, mint a személyes vásárlás során. Itt először is fontos, hogy a potenciális vásárlód rátaláljon a weboldaladra. Lássuk tehát milyen folyamat kell ahhoz, hogy eladj egy terméket vagy szolgáltatást a weboldaladon keresztül!

1. Weboldal optimalizálása

Ez nem egy konkrét eladási technika, viszont, ha ez a lépés hiányzik, akkor kevésbé érdemes célzott módszerekről beszélni. A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás célja, hogy a Google találati listájában minél előrébb jelenjen meg a weboldalunk. Egy jól optimalizált weboldal vonzza a vállalkozásod számára releváns vásárlókat.

A SEO tehát egy tökéletes eszköze az organikus forgalom elérésének, ami közvetetten járul hozzá a termékek eladásához.

2. Bizalom megteremtése

Mindennek az alapja a bizalom, ami a termék eladás technikák tekintetében sincs másképp. Értékesítőként elengedhetetlen, hogy a vevőd megbízzon benned. Hogyan tudod ezt elérni?

Egyrészt jó, ha megosztasz minden fontos információt a termékeidről, szolgáltatásoddal kapcsolatban. Egy webáruház esetében fejtsd ki a termékeid előnyeit, mutasd be a fontosabb paramétereket, keltsd fel a potenciális vásárlók érdeklődését. Ha kellő mennyiségű információt látnak az üzletedről, a termékeidről, a vásárlás és szállítás folyamatáról, az növeli a hitelességed. Egy hiteles üzlet pedig hatással van a bizalom kiépítésére.

A korábbi vásárlói vélemények feltüntetése is egy jó formája a leendő vásárlók bizalmának megragadásához. Továbbá az ingyenes visszaküldés, csere lehetőség vagy pénzvisszafizetés feltüntetése, vagy a választható fizetési módok szintén bizalomgerjesztőek a vevőid számára.

Természetesen ne ígérj vagy tüntess fel olyat, ami nem igaz. Mindig valós információkat közölj, és az ígéreteidet tartsd is be!

Emellett pedig az ügyfélszolgálat minősége is meghatározhatja a vevők beléd vetett bizalmát. Ha bármi problémájuk vagy kérdésük akad, az a legszimpatikusabb, ha az ügyfélszolgálat rugalmasan és kedvesen tájékoztatja és segíti őket. 

3. Szakértői kép felépítése

Bármilyen termékekre vagy szolgáltatásodra is épül a vállalkozásod, nagyon fontos, hogy a vevő lássa rajtad, hogy értesz ahhoz, amit csinálsz. Tehát szakértőnek kell tűnnöd a szemében.

A weboldaladon az eladás mellett érdemes hangsúlyt fektetned a blogok, cikkek írásába is.

Itt bővebben kifejtheted az üzleteddel kapcsolatos információkat, egy-egy témát mélyebben érinthetsz, hosszasan érvelhetsz bizonyos termékek vagy szolgáltatások megvásárlása mellett.

Egy ilyen felület egyértelműen azt sugallja a potenciális vevőid számára, hogy nem csak árulsz valamit, hanem értesz is hozzá. De a videós tartalom is jó választás erre a célra. A lényeg, hogy a vevőid ne csak egy termékleírás alapján tudjon tájékozódni, hanem néhány részletesebb tartalmat is találjon. A TikTok manapság ennek egy kiváló helyszíne lehet.

Az emberek sokkal szívesebben néznek meg egy néhány perces videót, mint olvasnak el egy hosszabb blogot vagy kezdenek bele egy negyedórás YouTube tartalomba. Ha vállalkozóként még nem aknáztad ki a TikTok-ban rejlő lehetőségeket, akkor csatlakozz a TikTok kurzusok egyikéhez, ahol az alapok mellett azt is megtanulhatod, hogyan érhetsz el valós konverziót!

Neked ajánlom, ha

  • Megismernéd a Tiktok sajátos világát
  • Érdekel, mik a legújabb trendek, és hogyan szabd a vállalkozásodra
  • Elakadtál a videókészítésben
  • Túl pörgösnek érzed a tempót, és úgy érzed, nem tudsz lépést tartani
  • Szeretnél profi szinten belevágni az üzleti Tiktok készítésébe

 

4. Célcsoport meghatározása VS termékelőnyök

A termék eladás technikák egyike mindössze az, hogy felmérjük alaposan a célcsoportunkat, és a termékeink előnyeit az igényeikhez szabjuk. Hiszen egy terméknek több előnye is lehet, de az oldaladra látogatók kizárólag arra kíváncsiak, hogy számukra milyen előnyökkel jár annak megvásárlása. Nagyon fontos tehát, hogy ismerd a vásárlótípusaid, és a lehetséges problémáikat. 

Ugyanis a termékeid eladása során azt kell hangsúlyoznod, hogy az a bizonyos dolog kinek és miben nyújt megoldást. Ha az oldaladra látogató magára ismer, miközben a termékelőnyöket olvassa, akkor nagyobb eséllyel válik vásárlóddá.

Ne feledd a termékelőnyök nem azonosak a termék alap tulajdonságaival! Ez két külön dolog, de mindkettőre szükség van, hiszen részt vesznek a termék eladás technikák folyamatában!

5. Cselekvésre buzdítás

Az online térben történő termék eladás technikák egyik hatékony formája a CTA elhelyezése a weboldaladon. A CTA, vagyis Call To Action lényege, hogy ösztönözze a látogatódat feliratkozásra, vásárlásra, kattintásra, vagyis valamilyen cselekvésre. 

Ha ennek alkalmazásával eléred, hogy feliratkozzanak a hírleveledre, akkor elköteleződött a vállalkozásod iránt. Ezáltal nagyobb eséllyel olvassa a neki küldött tartalmakat, aminek köszönhetően szívesebben fog nálad vásárolni. Az email marketing tehát egy nélkülözhetetlen eleme a weboldalaknak, ami növeli a vásárlási hajlandóságot. 

Mint láthatod, nincsenek titkos, mindenki számára egyaránt hatékony termék eladás technikák. A sikeres online értékesítés mögött nem áll semmilyen manipulatív trükk, amivel megvezetjük a vásárlókat. A jó vásárlói élmény megteremtése, a termékeink informatív és előnyös bemutatása, az ügyfélszolgálat minősége, valamint a megfelelő optimalizálás és online marketing eszközök segítségével elérhetjük, hogy minél többen látogassanak, majd vásároljanak az oldalunkon. 

Szolgáltatásaink

TikTok tanácsadás

Gyors TikTok tippek, hogy fellendítsd a vállalkozásod

TikTok tartalomgyártás

Helyetted találjuk ki, vesszük fel és vágjuk meg a TikTok videókat

TikTok workshop

Egész napos intenzív workshop a tanulni vágyóknak

TikTok mentoráció

Személyre szabott mentoráció kezdőknek, haladóknak